Exclusief
CULINAIR | DE WIJNMAKERS
OverzichtDeze 3 mannen die gezamelijk De Wijnmakers heten pakken gewoon lekker door en iedereen mag het weten & terecht is onze opvatting.
Een zeer uitgebreid diner, buiten op een van de wijngaarden van de mannen is een geweldige culinaire belevenis.
Vanaf 18.30 is de inloop uiteraard met een welkomdrankje met een zoals ze in dit gebied zeggen een aantal mondvermaakjes.
Om 19. 00 wordt er een aanvang gemaakt met een 5 gangen verassingsmenu waar uiteraard de regio en het seizoen geheel tot een komen.
De ervaring leert dat de avond rond 22. 00 te einde loopt maar tegen die tijd is iedereen een culinaire ervaring rijker
Op de volgende zaterdagen staat het Wijngaard diner in de agenda
20-08-2023
17-09-2023
Graag bij het afrekenen u voorkeur datum aan te geven in het veldje 'opmerkingen'
Nu al nieuwsgierig naar de wijnen van De Wijnmakers?
Arrangementen
Bekijk alle arrangementen bij De Wijnmakers.
Over De Wijnmakers
Duurzaamheid, innovatie en kwaliteit. Op deze 3 pijlers worden de druiven onderhouden in de wijngaard.
De Wijnmakers maken gebruik van veelal nieuwe technieken, middelen om de druivenstokken gezond te houden en te bemesten. De basis van de wijngaard is de bodem, er wordt veel geinvesteerd in de gezondheid van de bodem. Groenbemesters in de paden zorgen ervoor dat de juiste insecten aangetrokken worden en dat essentiële stoffen als bijvoorbeeld stikstof uit de lucht wordt gebonden. Deze stoffen komen na het maaien van de groenbemester vrij en komen beschikbaar voor de planten. Onder de stokken wordt Bokashi gestrooid om onkruiden tegen te gaan en om de bodem te voeden. De druivenrassen die worden gebruikt zijn rassen die minder gevoelig zijn voor ziektes. Denk hierbij aan de Solaris en Regent, maar ook Cabernet Blanc, Cabernet Cortis en Pinot Gris. Door de wijngaard open en luchtig te houden krijgen de ziektes en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Een uitgekiende bemesting van het blad zorgt ervoor dat de plant sterk en gezond blijft om goede rijpe druiven te kunnen oogsten. Rijpe druiven zijn essentieel voor de goede kwaliteit wijn.